TANÁRAINK, MESTEREINK

TANÁRAINK

Kancho Dr. Rony Kluger (9.dan)

Kancho Rony Kluger iskolánk vezető nagymestere. Magyar származású, Izraelben élő mester, aki rendszeresen látogat el hozzánk, hogy tudása legjavát átadva segítsen minket a fejlődésben. Magyar karatésok is rendszeresen látogatják edzőtermét. A Karate-Do International 2017-ben ünnepelte a 45. születésnapját, amelyet nagyszabású nemzetközi edzőtáborral tett elmékezetessé Magyarországon, Kancho vezetésével.

Kyoshi Miskolczi Attila (7.DAN)

Kyoshi Miskolczi Attila 7. danos goju-ryu karate mester. Többszörös magyar bajnok, sokszoros válogatott, a Magyar Karate Szakszövetség alelnöke, a Vizsgáztatói Bizottság elnöke.

Megközelítésében a karate nem sport, hanem művészet, a karatékák pedig nem sportolók, hanem művészek, akik saját határaikat kutatják egy olyan közegben, ahol a kemény munka közben kellemes és intelligens társaság veszi körül a gyakorlókat.

A Karate-Do International hazai vezetője.

 

Shihan Nagy-Tüttő Regina (5.DAN)

1991 óta foglalkozom karatéval és még most is úgy érzem, hogy csak az út elején járok. Három gyermekem mellett a karatés csapat a negyedik: az itteni családi életünk aktív résztvevője és szervezője vagyok, emellett a külföldi klubjainkkal való kapcsolattartás is az én feladatom. Ennyi idő alatt a karate az életem szerves részévé vált, szó szerint a második családommá, és ez így is lesz életem végéig már.

Shihan Almási Orsolya (5.DAN)

Feltöltés alatt…

Hrdina ZoltáN Sensei (5.DAN)

1990-ben, 9 éves koromban kezdtem a karatét és azóta kyoshi Miskolczi Attilánál tanulok. Ez a fajta kölcsönös kötődés az, amit edzőként szeretnék én is elérni a tanítványaimmal. A jó edzőből a tanítványoktól lesz igazi mester.
Tinédzser korom óta tanítottam segédtanárként több sensei mellett is, kisiskolásoktól az egyetemistákon át az idősebb korosztályig sok-sok karatékát. 2021-ben indult első saját csoportom, ahol óvodásokat tanítok a csömöri oviban.

Feró Vilmos Sensei (4.dan)

Feró Vilmos vagyok,  4. danos Sensei, aki harcművészet oktatásra adta a fejét. 1988-ban kezdem harcművészettel foglalkozni.

A mi stílusunk nem sport karatéval foglalkozik. A sport karatéban teljesen más a gondolkodásmód, a motiváció és a harchoz való hozzáállás. Túl nagy a lemorzsolódási lehetőség a fizikai adottságok különbözősége miatt. Nálunk mindenki számít, kicsi, nagy, túlsúlyos, öreg, fiatal vagy gyermek.

Titkos technikát nem tudok, de a sokszínű technikai repertoáron kívül, önismeretet is hozzá tudok rakni a tanulókhoz. 

Tóth István Sensei (4.dan)

Amikor elkezdem 19 évesen karatézni, egy vágy hajtott, hogy olyan legyek, mint a nagy harcosok, én akartam lenni a legjobb, a legerősebb, a leggyorsabb, majd ezt egy teljesen más cél váltotta fel. Ha most megkérdeznék, miért edzek, miért tanítok, az mondanám, mert ezt szeretem csinálni, szeretem, hogy mindig találok benne újdonságot, folyamatosan van hova fejlődni. Egyensúlyt visz az életembe, motivál a sikerek vagy éppen a bukások által. Megvan benne az önmegvalósítás és a sikerélmény. Fizikai és szellemi szinten is folyamatosan fejleszt és fejlődésre késztet.

Sokan csupán sportnak tartják a karatét, és vannak, akik művészetnek, mindkettő igaz, hiszen minden azzá válik, amivé szeretné, hogy váljon. Hiszem, hogy csak az lehet jó tanár (sensei), aki széleskörűen ismeri, az adott „stílust”, aki folyamatosan képzi magát, és aki elhivatott. A megszerzett tudást, a belső értékeinkkel együtt képesek legyünk átadni, hogy ne szabjunk gátat a fejlődésnek. A harcművészet nem más mint önkifejezés, érzelmek, gondolatok átadása, de hogy ez megtörténjen, meg kell tanulni az alapokat. https://www.youtube.com/watch?v=bLqo9UbacrYhttps://www.youtube.com/watch?v=bLqo9UbacrY

Szabó gábor Sensei (3.dan)

A karatéval kapcsolatban gyakran az jut eszembe, hogy olyan mint a hotelekben a mesterkulcs, amely minden ajtót nyit! Bármilyen módon jött velem szembe nehézség, kihívás az élet bármely területén, az ott tanultak, a kifejlesztett képességek mindig segítségemre voltak! Ezért tanulok és tanítok már több mint 30 éve!

Kiss Judit Sensei (3.dan)

1980 óta foglalkozom harcművészetekkel. Először Shotokan karatét tanultam, majd egy hosszabb kihagyás után 2000 óta a Karate-Do International Magyarország maglódi dojojában Goju-Ryu karatével foglalkoztam. 2009-ben megszereztem a fekete övet, majd 2012-ben 2. dan, 2015-ben pedig 3. dan fokozatra vizsgáztam sikeresen. 2007 óta rendszeresen segítettem a mestereimnek a harcművészet oktatásában gyerek és felnőttedzéseken, majd a hivatalos sportedzői képesítés megszerzése után, 2015 óta önálló edzéseket is tartok felnőtteknek és gyermekeknek, illetve fogyatékkal élő (autista, Down-kóros, enyhe- és középsúlyos értelmi fogyatékos), illetve tanulásban akadályozott gyerekeknek.

A harcművészetek tanulása és tanítása során az út vonzott és vonz – jobbá válni fizikailag, szellemileg és lelkileg, megismerni önmagam, s jobban érteni a világot. Ezt szeretném tanítványaimnak is átadni – így a karate nem egy sport, hanem életmód, s az edzőteremben tanultak – a kitartás, önismeret, önfegyelem, tisztelet, fókusz, stressz- és konfliktuskezelés, a kudarcok elviselése, s sikerek helyes kezelése, az asszertivitás, a büszkeség és alázat megfelelő aránya a személyiségfejlődést, s a megfelelő döntéseket  ugyanúgy segítik a dojon kívül is, az iskolában, munkahelyen, családban, az élet minden területén. Hiszem, hogy mindig van hova fejlődni, tanítványként és tanárként is.

Horváth Judit Sensei (3.dan)

2000-ben kezdtem el karatét tanulni. Számomra a legnagyobb üzenete a karaténak, hogy nem az agressziót, verekedést tanítja és nagyot téved, ha valaki ezt látja benne. Hanem ez egy művészet, a harcnak a művészete.

Szerencsés vagyok, hogy olyan embertől tanulok, aki nagy szaktudással rendelkezik. Sok éve edzem és mindig tanulok új dolgokat. A karatéban megtanuljuk a kezünket és a lábunkat is hatékonyan használni. Az edzéseken a tradíciók ápolása mellett olyan szituációkat is gyakorlunk, amelyek az utcai támadások kivédését teszik lehetővé.

A karate időtálló mozgás, ami jótékony hatással van az egészségünkre, izmainkra és szellemi fejlődésünkre. Ezért a karatét minden korosztály számára ajánlom, mert ez az a mozgás, amelyet sohasem késő elkezdeni. 

Novák Dóra Sensei (3.dan)

Általános iskolásként 1989-ben kezdtem el Shito-ryu karatét tanulni a BKV akkori karate szakosztályában. Később Kyokushin karatét tanultam, ahol fekete övet szereztem. Már ekkor rendszeresen tartottam edzéseket különböző korosztályoknak, ovisoktól a kamaszokig. Segédedzőként rendszeresen tanítottam a felnőttedzéseken.

2004-ben kezdtem goju-ryu karatét tanulni Ujvári Anna Sensei ELTE-seknek indított csoportjában, majd Kysohi Miskolczi Attila tanítványa lettem. 2016-ban végeztem a Testnevelési Egyetem karate sportoktató szakán, amellyel egy kamaszkori álmomat sikerült elérnem. Pár éve elindítottam egy kezdeményezést, amelynek keretében ingyenes önvédelmi képzéseket tartok, elsősorban nőknek.

Jelenleg két karatetársammal közösen dolgozunk ebben a projektben. Az elmúlt lassan két évben tartottunk képzéseket civil szervezeteknél, mozgásstúdióban, önkormányzati intézményben, munkahelyünkön a saját kollégáinknak, iskolákban és tanodában.

Szociálpolitikusként kiemelten fontosnak tartom, hogy olyan társadalmi csoportokhoz is eljusson az önvédelmi ismerete, amelyek nem tudják az ilyen képzéseket megfizetni.

További információért rólunk kattints a Facebook ikonra!

Nagy Erika Sensei (1.dan)

Szentirmai Zoltán Sensei (1.dan)

MESTEREINK

9. dan
Kancho dr. Rony Kluger

7. dan
Kyoshi Miskolczi Attila

5. dan
Shihan Nagy-Tüttő Regina
Shihan Almási Orsolya
Hrdina Zoltán

4. dan
Feró Vilmos
Tóth István

3. dan
Szabó Gábor
Kiss Judit
Horváth Judit
Vass Csaba
Fogoly Dóra
Gyömrei János
Novák Dóra
Tóth Árpád
Kovács Tibor
Nagy László Attila

2. dan
Dr. Vágfalvi Bernadett
Gergócs Veronika
Pázmándi Zsófia
dr. Botos András
Zsigmond Zsolt
Gergácz József
Mile Zsuzsa
Matlák Péter
Salling Péter
Bencsetler Balázs
Alexey Nesterov
Horváth József
Köntös Tamás
Várkonyi Teréz
Szolláth Csaba

1. dan
Valkai Viktória
Szabó Péter
Novák Bálint
Nagy Erika
Vajda Viktória
Szentirmai Zoltán
Szalontai Gábor
Palásthy Balázs
dr. Jákob Noémi
Révay Márk
Petőfalvi Ottó
Lakatos Sándor
Zelena György
Krusovszki Péter
Németh Balázs
Szomráky György