TANÁRAINK, MESTEREINK

TANÁRAINK

Kancho Dr. Rony Kluger (9.dan)

Kancho Rony Kluger iskolánk vezető nagymestere. Magyar származású, Izraelben élő mester, aki rendszeresen látogat el hozzánk, hogy tudása legjavát átadva segítsen minket a fejlődésben. Magyar karatésok is rendszeresen látogatják edzőtermét. A Karate-Do International 2017-ben ünnepelte 45. születésnapját, melyet nagyszabású nemzetközi edzőtáborral tett elmékezetessé Magyarországon, Kancho vezetésével.

Kyoshi Miskolczi Attila (7.DAN)

Kyoshi Miskolczi Attila 7.danos goju-ryu karate mester. Többszörös Magyar Bajnok, sokszoros válogatott, a Magyar Karate Szakszövetség alelnöke, a Vizsgáztatói Bizottság elnöke.

Megközelítésében a karate nem sport hanem művészet, a karatékák pedig nem sportolók hanem művészek, akik saját határaikat kutatják egy olyan közegben, ahol a kemény munka közben kellemes és intelligens társaság veszi körül a gyakorlókat.

A Karate-Do International hazai vezetője.

 

+36 30 250 1617

Shihan Kertész Ferenc (5.dan)

1983 óta foglalkozom karatéval. Kezdetben más stílusban tanultam, majd tanítottam.
Kyoshi Miskolczi Attilát 1990-ben ismertem meg. Az Ő személye, valamint az általa képviselt iskola meghatározó volt számomra, olyannyira, hogy 1991-ben csatlakoztam szövetségünkhöz, majd 1993-ban a tanítványaim is átvizsgáztak.

Az eltelt évek alatt folyamatosan beigazolódott, hogy ez nagyszerű döntés volt.

Feró Vilmos Sensei (4.dan)

Feró Vilmos vagyok,  4. danos Sensei, aki harcművészet oktatásra adta a fejét. 1988-ban kezdem harcművészettel foglalkozni.

A mi stílusunk nem sport karatéval foglalkozik. A sport karatéban, teljesen más a gondolkodás mód ,  a motiváció, és a harchoz való hozzá állás. Túl nagy a lemorzsolódási lehetőség, a fizikai adottságok különbözősége miatt. Nálunk mindenki számít, kicsi, nagy, túlsúlyos, öreg, fiatal, vagy gyermek.

Titkos technikát nem tudok, de a sokszínű technikai repertoáron kívül, önismeretet is hozzá tudok rakni a tanulókhoz. 

Tóth István Sensei (4.dan)

Mikor elkezdem 19 évesen karatézni, egy vágy hajtott, hogy olyan legyek, mint a nagy harcosok, én akartam lenni a legjobb, legerősebb, leggyorsabb, majd ezt egy teljesen más cél váltotta fel. Ha most megkérdeznék, miért eddzek, miért tanítok, az mondanám, mert ezt szeretem csinálni, szeretem, hogy mindig találok benne újdonságot, folyamatosan van hova fejlődni. Egyensúlyt visz az életembe, motivál a sikerek vagy éppen a bukások által. Megvan benne az önmegvalósítás és a sikerélmény. Fizikai és szellemi szinten is folyamatosan fejleszt, és fejlődésre késztet.

Sokan csupán sportnak tartják a karatét, és vannak, akik művészetnek, mindkettő igaz, hiszen minden azzá válik, amivé szeretné, hogy váljon. Hiszem, hogy csak az lehet jó tanár (sensei), aki széleskörűen ismeri, az adott „stílust”, aki folyamatosan képzi magát, és aki elhivatott. A megszerzett tudást, a belső értékeinkkel együtt képesek legyünk átadni, hogy ne szabjunk gátat a fejlődésnek. A harcművészet nem más mint önkifejezés, érzelmek, gondolatok átadása, de hogy ez megtörténjen, meg kell tanulni az alapokat. 

Szabó gábor Sensei (3.dan)

Feltöltés alatt…

Kiss Judit Sensei (3.dan)

1980 óta foglalkozom harcművészetekkel. Először Shotokan karatét tanultam, majd egy hosszabb kihagyás után 2000 óta a Karate-Do International Magyarország maglódi dojojában  Goju-Ryu karatével foglalkoztam. 2009-ben megszereztem a fekete övet, majd 2012-ben 2.dan, 2015-ben pedig 3. dan fokozatra vizsgáztam sikeresen.  2007 óta rendszeresen segítettem mestereimnek a harcművészet oktatásában gyerek és felnőtt edzéseken, majd a hivatalos sportedzői képesítés megszerzése után, 2015 óta önálló edzéseket is tartok felnőtteknek és gyermekeknek, illetve fogyatékkal élő (autista, Down-kóros, enyhe- és középsúlyos értelmi fogyatékos), illetve tanulásban akadályozott gyerekeknek.

A harcművészetek tanulása és tanítása során az út vonzott és vonz – jobbá válni fizikailag, szellemileg és lelkileg, megismerni önmagam, s jobban érteni a világot. Ezt szeretném tanítványaimnak is átadni – így a karate nem egy sport, hanem életmód, s az edzőteremben tanultak – a kitartás, önismeret, önfegyelem, tisztelet, fókusz, stressz- és konfliktuskezelés, a kudarcok elviselése, s sikerek helyes kezelése, az asszertivitás, a büszkeség és alázat megfelelő aránya a személyiségfejlődést, s a megfelelő döntéseket  ugyanúgy segítik a dojon kívül is, az iskolában, munkahelyen, családban, az élet minden területén. Hiszem, hogy mindig van hova fejlődni, tanítványként és tanárként is.

Horváth Judit Sensei (3.dan)

2000-ben kezdtem el karatét tanulni. Számomra a legnagyobb üzenete a karaténak, hogy nem az agressziót, verekedést tanítja és nagyot téved, ha valaki ezt látja benne. Hanem ez egy művészet, a harcnak a művészete.

Szerencsés vagyok, hogy olyan embertől tanulok, aki nagy szaktudással rendelkezik. 16 éve edzem és mindig tanulok új dolgokat. A karatéban megtanuljuk a kezünket és a lábunkat is hatékonyan használni. Az edzéseken a tradíciók ápolása mellett olyan szituációkat is gyakorlunk, amelyek az utcai támadások kivédését teszik lehetővé.

A karate időtálló mozgás, ami jótékony hatással van az egészségünkre, izmainkra és szellemi fejlődésünkre. Ezért a karatét minden korosztály számára ajánlom, mert ez az a mozgás, amelyet sohasem késő elkezdeni. 

Novák Dóra Sensei (2.dan)

Általános iskolásként 1989-ben kezdtem el Shito-ryu karatét tanulni a BKV akkori karate szakosztályában. Később Kyokushin karatét tanultam, ahol fekete övet szereztem. Már ekkor rendszeresen tartottam edzéseket különböző korosztályoknak, ovisoktól a kamaszokig. Segédedzőként rendszeresen tanítottam a felnőtt edzéseken.

2004-ben kezdtem goju-ryu karatét tanulni Ujvári Anna Sensei ELTE-seknek indított csoportjában, majd Renshi Miskolczi Attila tanítványa lettem. 2016-ban végeztem a Testnevelési Egyetem karate sportoktató szakán, mellyel egy kamaszkori álmomat sikerült elérnem. Pár éve elindítottam egy kezdeményezést, melynek keretében ingyenes önvédelmi képzéseket tartok, elsősorban nőknek.

Jelenleg két karate társammal közösen dolgozunk ebben a projektben. Az elmúlt lassan két évben tartottunk képzéseket civil szervezeteknél, mozgásstúdióban, önkormányzati intézményben, munkahelyünkön a saját kollégáinknak, iskolákban és tanodában.

Szociálpolitikusként kiemelten fontosnak tartom, hogy olyan társadalmi csoportokhoz is eljusson az önvédelmi ismerete, akik nem tudják az ilyen képzéseket megfizetni.

További információért rólunk kattints a Facebook ikonra!

MESTEREINK

9. dan
Kancho dr. Rony Kluger

7. dan
Kyoshi Miskolczi Attila

5. dan
Shihan Kertész Ferenc
Nagy-Tüttő Regina
Almási Orsolya
Hrdina Zoltán

4. dan
Feró Vilmos
Tóth István
Ujvári Anna

3. dan
Szabó Gábor
Kiss Judit
Horváth Judit
Vass Csaba
Fogoly Dóra
Gyömrei János
Kovács Tibor
Nagy László Attila

2. dan
Dr. Vágfalvi Bernadett
Novák Dóra
Kiss Zoltán
Tóth Árpád
Gergócs Veronika
Pázmándi Zsófia
dr. Botos András
Zsigmond Zsolt
Gergácz József
Mile Zsuzsa
Salling Péter
Bencsetler Balázs
Alexey Nesterov
Horváth József
Köntös Tamás
Várkonyi Teréz
Szolláth Csaba
Remport Csaba

1. dan
Palásthy Balázs
Szombathelyi Tamás
Valkai Viktória
Bányász Imre
Máté Gergely
dr. Jákob Noémi
Szabó Péter
Matlák Péter
Süveges István
Novák Bálint
Révay Márk
Petőfalvi Ottó
Lakatos Sándor
Zelena György
Krusovszki Péter
Németh Balázs
Szomráky György
Nagy Sándor